Wednesday, April 30, 2014

ΣΤΙΣ 7 ΜΑΗ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ





ΣΤΙΣ 7 ΜΑΗ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Στις 7 Μάη γίνονται πανελλαδικά οι φετινές φοιτητικές εκλογές. Η περίοδος όπου λαμβάνουν χώρο έχει τεράστια σημασία. Διεξάγονται σε μια περίοδο που τα δικαιώματα της νεολαίας σε εκπαίδευση, εργασία, ασφάλιση και δημοκρατικά δικαιώματα χτυπιούνται με τον πιο βάναυσο τρόπο από την πολιτική της κυβέρνησης υπό την καθοδήγηση ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου, αλλά παράλληλα και σε μια περίοδο έξαρσης των κοινωνικών αγώνων και αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής. Στις εκλογές αυτές λοιπόν, δεν ψηφίζουμε τον φίλο μας ή την παράταξη που για να μας καλοπιάσει μας κέρναγε ποτά όλη την χρονιά ή μας έδινε σημειώσεις... Οι φοιτητικές εκλογές αποτελούν πολιτικό «δημοψήφισμα» για την νεολαία που σήμερα μπορεί να φέρει τούμπα την καθημερινότητα που μας επιβάλλουν. Το μήνυμα αντίστασης που πρέπει να στείλουμε στην ελληνική κοινωνία και το μήνυμα άγχους στην κυβέρνηση μπορούν να είναι πολύ μεγάλη ήττα για την πολιτική της εξαθλίωσης, ειδικά και εν όψει των δημοτικών – περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Στις φοιτητικές εκλογές λοιπόν κρίνεται:

Το τι θα δηλώσει η νεολαία για την μετανάστευσή της, την ανεργία που ξεπερνά το 60% για ηλικίες μέχρι τα 30. Αν θα δηλώσουμε στήριξη και υποταγή (ΔΑΠ και ΠΑΣΠ) ή θα δηλώσουμε έτοιμοι να πάρουμε την ζωή και το μέλλον στα χέρια μας.

Με τι όρους θα συνεχίσουμε την αντιπαράθεση με κυβέρνηση-ΕΕ για την ανατροπή των νόμων που επιβάλλουν δίδακτρα, διαγραφές φοιτητών, κομμένα μαθήματα και εργαστήρια, κατάργηση της φοιτητικής μέριμνας (σίτιση-στέγαση-συγγράμματα).

Αν η νεολαία θα ζήσει με τα πεντάμηνα προγράμματα της ημιαπασχόλησης και της ελαστικής εργασίας ή θα επιλέξει την ανατροπή τους.

Αν ο σύλλογος θα γίνει πραγματικά ασπίδα που θα προστατεύει τον φοιτητή και όπλο στα χέρια του για να μπορεί να διεκδικεί και να επιβάλλει τις ανάγκες του και όχι μαγαζάκι μικροπολιτικών συμφερόντων. Όπου ο καθένας θα βλέπει τον εαυτό του μέσα σ’ αυτόν, θα κάνει δική του υπόθεση τις ίδιες τις Γενικές Συνελεύσεις και θα αποφασίζει ο ίδιος για τη ζωή του.

Αν θα τελειώσουν μια και καλή τα σχέδια για διάλυση και εκφυλισμό του φοιτητικού κινήματος που στην σχολή υπηρετούν τα κυβερνητικά τσιράκια, και καθιερωθούν οι γενικές συνελεύσεις ως το ανώτερο όργανο του φοιτητικού συλλόγου.

Αν θα συνεχίσουν να τρώνε πόρτα οι φασίστες της Χρυσής Αυγής από τις σχολές, τον πιο μαζικό χώρο της νεολαίας.

Αν η καταστολή, η τρομοκρατία, οι συλλήψεις, τα χημικά και οι απαγορέψεις πορειών δεν μας τρομοκρατούν και αν τώρα είμαστε πιο δυνατοί και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα σχέδιά τους.

Αν η σπουδάζουσα νεολαία θα διαλέξει τον ακίνδυνο δρόμο της διαμαρτυρίας και απλής καταδίκης , της μοιρολατρίας και των αυταπατών για καλύτερη διαχείριση του συστήματος και εν τέλει της υποταγής ή θα διαλέξει τον δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα διαρκείας, τον δρόμο της ανυπακοής και ανατροπής.


7 Μάη στηρίζουμε Φ.Ε.Ρ.ΜΑ. Ε.Α.Α.Κ.
γιατί η γενιά μας πρέπει να πάρει θέση μάχης

·         Για την ανατροπή της επίθεσης Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
·         Για να τελειώνουμε με τη διαμεσολάβηση στη ζωή μας. Να αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι για εμάς και όχι κάποιοι λίγοι «πεφωτισμένοι».
·         Για ένα μαχητικό φοιτητικό σύλλογο, ισχυρές γενικές συνελεύσεις, πραγματικά όπλα στα χέρια των φοιτητών.
·         Με ένα φοιτητικό κίνημα που θα παλεύει για τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας για μόρφωση, εργασία, ελευθερία. Στο πλευρό των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας.
·         Για τους αγώνες που δώσαμε, μα πάνω απ’ όλα για τις μάχες που θα δώσουμε.
·         Για να τελειώνουμε μια και καλή με τις καθεστωτικές παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ , που μαζί με την κυβέρνηση, διαλύουν το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο.
·         Γιατί όταν θα πάνε να διαλύσουν τα πτυχία μας και τα προγράμματα σπουδών, να διαγράψουν φοιτητές, να βάλουν δίδακτρα, εμείς θα είμαστε ανάχωμα στα σχέδιά τους.
·         Γιατί τώρα ξέρουμε ότι ο καπιταλισμός το μόνο που μπορεί να μας δώσει είναι η ανεργία και η φτώχεια.
·         Γιατί ο καπιταλισμός δεν γίνεται «ανθρώπινος». Τώρα που στην κρίση φαίνεται το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό της εκμετάλλευσης, ξέρουμε ότι αυτό το μέλλον δε μας χωρά

·        Γιατί ο κόσμος δεν αλλάζει από την μία στιγμή στην άλλη, ούτε μέσω των εκλογών, αλλά διαμορφώνονται οι όροι με τους οποίους θα δώσουμε τους αγώνες του αύριο.

Γιατί αυτοί είναι το παλιό αποτυχημένο σύστημα της εκμετάλλευσης

Και εμείς πρέπει να γίνουμε ο νέος κόσμος της χειραφέτησης και της απελευθέρωσης

No comments:

Post a Comment