Tuesday, May 5, 2015

13 Μάη στηρίζουμε - ψηφίζουμε Ε.Α.Α.Κ.

13 Μάη στηρίζουμε - ψηφίζουμε Ε.Α.Α.Κ.

Βιώνουμε μια περίεργη και ιδιαίτερη περίοδο. Η ανάδειξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αν και εξέφρασε την αγωνία ενός λαού για αλλαγή της ζωής του, για σταμάτημα της μνημονιακής παγίωσης και βαρβαρότητας,  τον διέψευσε κατηγορηματικά. Και όχι επειδή δεν θέλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να ανακουφίσει, αλλά επειδή ΟΥΤΕ θέλει ΟΥΤΕ μπορεί. Καθώς αποτελεί μια συγκυβέρνηση αστικής διαχείρισης, κάτω από τα ασφυκτικά πλαίσια που θέτει η ΕΕ, το ευρώ και το χρέος. Το δίλημμα που έμπαινε πριν τις εκλογές «ούτε ρήξη ούτε υποταγή» έχει μετασχηματιστεί σε «υποταγή ή χάος». Υποταγή η οποία φαίνεται με τα 698 εκατομμύρια που κατατέθηκαν στο ΔΝΤ. Υποταγή η οποία φαίνεται με το νέο μνημόνιο που έρχεται. Υποταγή που σφραγίζεται με την δέσμευση των αποθεματικών από τους δήμους και τα Πανεπιστήμια, προκειμένου η συγκυβέρνηση να εκπληρώσει τις «υποχρεώσεις της».  



Αντεπίθεση για την Ρήξη και την Ανατροπή!

Απέναντι σε αυτά το λαϊκό κίνημα πρέπει να απαντήσει, όπως απάντησε όλα τα προηγούμενα χρόνια με τους ανυποχώρητους αγώνες. Κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς! Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτή η συγκυβέρνηση είναι «δικιά μας», ότι αυτή η συγκυβέρνηση έρχεται να ικανοποιήσει τον λαό, εμείς δεν μασάμε! Ξέρουμε πολύ καλά ότι όλα τα παραπάνω έχουν ως στόχο την «ενότητα» των καταπιεστών και των καταπιεσμένων. Ενότητα που στοχεύει στην καθυπόταξη και παύση των αγώνων. Απέναντι σε αυτό είναι απαραίτητη  μια αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος απέναντι σε όλους αυτούς που μας αμαυρώνουν τις ζωές, για την ρήξη και την ανατροπή της επίθεσης!

Το φοιτητικό κίνημα έδωσε το παρόν!

Όλο το προηγούμενο διάστημα το φοιτητικό κίνημα πρωτοστάτησε στους μικρούς και στους μεγάλους αγώνες. Με τις πολύμορφες μάχες του ενάντια στις διαγραφές, την συμμετοχή του στο κίνημα αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό, την μάχη για δωρεάν Σίτιση – Στέγαση – Μετακίνηση, την μάχη ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, την μάχη ενάντια στον φασισμό, την μάχη για την ανατροπή της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής της ΕΕ και του ΔΝΤ. Έδειξε ότι από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο αγώνα, η ελπίδα να αναδύεται στην υπόθεση της συνολικής ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου.

Το πολυνομοσχέδιο πρόκληση απέναντι στο φοιτητικό κίνημα.

Ένας νέος γύρος αναμέτρησης ξεκινάει για το φοιτητικό κίνημα με το νέο Πολυνομοσχέδιο για την παιδεία. Πολυνομοσχέδιο το οποίο ανολοκλήρωτα ενσωματώνει πτυχές των αγώνων του φοιτητικού κινήματος το προηγούμενο διάστημα κάτι το οποίο αναδεικνύει και τις πιέσεις αλλά και τις νίκες που μπορούν να επιβάλλουν τα κινήματα, όπως οι Διαγραφές, τα Συμβούλια Διοίκησης κ.α., αλλά στην συνολική του κουλτούρα δεν αγγίζει τις συνολικές διεκδικήσεις των φοιτητών. Δεν πλήττει δηλαδή το σύγχρονο Πανεπιστήμιο που είναι πλήρες εναρμονισμένο με τις ανάγκες της αγοράς, που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς, που παράγει του πειθήνιους, ελαστικούς και ευέλικτους εργαζόμενους τους αύριο. Ένα Πανεπιστήμιο που θα εντείνει την εντατικοποίηση και την πειθάρχηση των φοιτητών. Έρχεται επί της ουσίας να συνεχίσει και να βαθύνει την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση προς όφελος του κεφαλαίου και όχι της κοινωνίας.

Η απάντηση πρέπει να είναι σαφής: Ο νόμος Διαμαντοπούλου με όσα ρετουσαρίσματα και να γίνουν, δεν μας χωράει! Δεν μας καλύπτει, δεν καλύπτει τις ανάγκες μας, και θα συγκρουστούμε με αυτόν, θα επιβάλλουμε  και θα βαθύνουμε τις χρόνιες διεκδικήσεις του φοιτητικού κινήματος. Κανένας δεν θα μετατρέπει τους φοιτητές σε συμμέτοχους και συνένοχους στην κυρίαρχη πολιτική, πολιτική που εναρμονίζεται πλήρως με την πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Τώρα είναι η ώρα!

Το φοιτητικό κίνημα δεν πρέπει να εφησυχάζετε και να αναμένει. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να βγεί ξανά μαχητικά στους δρόμους για να επιβάλλει τις διεκδικήσεις του. Τώρα είναι που πρέπει να κεντρικοποιηθεί η μάχη ενάντια στο ΔΝΤ και την ΕΕ, η μάχη για την διαγραφή του Χρέους. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να βάλει οριστικό φρένο στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Που πρέπει να παλέψει για την ουσιαστική κατοχύρωση του ασύλου, που δεν αποτελεί υπόθεση ενός νόμου αλλά επιβολής των αγώνων. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να παλέψει ενάντια στην δέσμευση των αποθεματικών των Πανεπιστημίων και των Δήμων.  Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να συμβάλλει στην μάχη ενάντια στο νέο μνημόνιο που έρχεται τον Ιούνιο. Τώρα είναι η ώρα που το φοιτητικό κίνημα, μέσα από τις μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων και τον συντονισμό τους, σε πανελλαδικό επίπεδο, πρέπει να οξύνει τον αγώνα του, για ένα φοιτητικό κίνημα διαρκείας.





Φοιτητικές εκλογές 2015.

Στο φόντο των παραπάνω διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές. Φοιτητικές εκλογές που πρέπει να αποτυπώσουν την διάθεση των φοιτητών για την παραπάνω σύγκρουση.

  • ·         Εκλογές που δεν θα δώσουν συγχωροχάρτι σε ΠΑΣΠ – ΔΑΠ επειδή δεν αποτελούν πλέον τον κυβερνητικό εκφραστή αλλά θα τις καταδικάσουν ως τους συνεπείς εκφραστές της πολιτικής των μνημονίων, της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης.

  • ·         Που δεν θα εγκλωβιστούν γύρω από τις δυνάμεις της ΚΝΕ/ΠΚΣ. Δυνάμεις που αποτελούν το πιο συνεπή εκφραστή της αριστεράς της ανάθεσης και της υποταγής. Αριστεράς που αναμένει και περιχαρακώνεται, που δεν αντιλαμβάνεται τους κοινούς αγώνες ως συγκροτητικό στοιχείο ενός μαχητικού φοιτητικού κινήματος.

  • ·         Αλλά δεν θα εγκλωβιστεί και γύρω από την ΑΡΕΝ. Η ΑΡΕΝ αποτελεί τον εκφραστή της κυβερνητικής πολιτικής εντός των Πανεπιστημίων, και έχει ως στόχο να μετατρέπει το φοιτητικό κίνημα σε στείρο συνομιλητή της συγκυβέρνησης, και να ενσωματώσει όποια δυσαρέσκεια και οργή υπάρχει. Δεν προκρίνει την αναγκαία σύγκρουση με την ΕΕ, το Χρέος και το ΔΝΤ και εγκλωβίζει στο εσωτερικό της κόσμο του αγώνα, κόσμος ο οποίος πρέπει να διαχωριστεί και να στηρίξει τις δυνάμεις του μαζικού και ανυποχώρητου αγώνα.


Ψήφος στην ΕΑΑΚ σημαίνει αντεπίθεση!

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τη σπουδάζουσα νεολαία στις 13 Μάη να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια και τα σχήματα της Ε.Α.Α.Κ. ως τους πραγματικούς εκφραστές της σύγκρουσης με την πολιτική της συγκυβέρνησης, της αντι-αναδιαρθρωτικής,  αντι-ΕΕ πολιτικής μέσα στις σχολές. Τα σχήματα της ΕΑΑΚ, όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις, μυαλό και πλάτες στην ανάπτυξη του κινήματος , και θα συνεχίσουν να το κάνουν.  Ήρθε η ώρα να δώσουμε μια βροντερή απάντηση απέναντι στο μέλλον που μας ετοιμάζουν μέσα και από τις φοιτητικές εκλογές. Καλούμε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές να καταδικάσουν έμπρακτα την μνημονιακή παγίωση, να αποτυπώσουν ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι θα παλέψουν σθεναρά ενάντια τόσο στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση όσο και στο σύνολο της πολιτικής που γεννά μνημόνια, φτώχεια φασισμό.

Έτσι 13 Μάη ψηφίζουμε ενάντια στις λογικές του ατομικού δρόμου, της υπομονής και της ανάθεσης. Ψηφίζουμε την αριστερά που εκφράζει το μονοπάτι της ανατροπής, μέσα από τα κινήματα νεολαίας και εργαζομένων. Την Αριστερά που είναι:

Ανεξάρτητη από την αστική πολιτική και την κυρίαρχη ιδεολογία.

Ασυμβίβαστη, καθώς δεν αρκείται στο ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει ο κάθε διαχειριστής, αλλά είναι ανυποχώρητη στο σύνολο των διεκδικήσεών της!

Αντικαπιταλιστική, γιατί θα συνεχίσει με
 επιμονή και υπομονή να συγκρούεται και να έρχεται σε ρήξη με τις βασικές επιλογές του κεφαλαίου, με το ευρώ, την ΕΕ, το χρέος, το ΝΑΤΟ.



Μετωπική, γιατί θα προσπαθήσει να εκφράσει όλες εκείνες τις φωνές αμφισβήτησης στο εσωτερικό των πανεπιστημίων, στην προσπάθεια οικοδόμησης μια άλλης αριστεράς!




No comments:

Post a Comment