Thursday, November 14, 2013

ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73'

40 χρόνια πέρασαν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, και σήμερα, κάθε άλλο παρά ποτέ, επικαιροποιείται το μήνυμα του παλλαϊκού ξεσηκωμού.40 χρόνια από εκείνο το Νοέμβρη του 73 που ο λαός (με μπροστάρηδες φοιτητές κι εργάτες στο Πολυτεχνείο) βροντοφώναζε «κάτω η χούντα» και «έξω αι ΗΠΑ- έξω το ΝΑΤΟ».40 χρόνια μετά, στους ίδιους δρόμους, στα ίδια κτίρια, στις ίδιες πλατείες, τα ίδια συνθήματα αντηχούν όπως τότε, επιβεβαιώνοντας πως δεν πρόκειται για φάρσα παρά μάλλον για τραγωδία. Είναι η τραγωδία του κοινωνικού πολέμου που μας έχουν κηρύξει κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο.
Με τα μνημόνια, τα βάρβαρα μέτρα, τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό, η συγκυβέρνηση της «σωτηρίας» κατάφερε να οδηγήσει εργαζομένους και νεολαία στην εξαθλίωση. Μας επιτίθενται, δε θα σκύψουμε το κεφάλι! Να βαδίσουμε ξανά στον δρόμο του Νοέμβρη. Χρέος της γενιάς μας είναι η ανατροπή τους!


«ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Ψωμί: γιατί είναι σήμερα που ένας ολόκληρος λαός καταδικάζεται σε εξαθλίωση με ανεργία, μισθούς, συντάξεις και συνθήκες δουλειάς που του στερούν την αξιοπρέπεια, αδυνατώντας να καλύψει στοιχειώδεις καθημερινές του ανάγκες. Γιατί παιδιά λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, γιατί εκατοντάδες συμπολίτες μας ζουν στους δρόμους. Μαζί με αυτά και το δικαίωμα στην ζωή αφού από τους περισσότερους στερείται το δικαίωμα στην περίθαλψη και την ασφάλιση, την ίδια στιγμή που αποφασίζουν για ένα μέλλον υποταγής και φτώχειας για την δική μας γενιά.

Παιδεία: γιατί η εκπαίδευση έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο, με το νόμο Διαμαντοπούλου και τη μεταρρύθμιση Αρβανιτόπουλου, την υποβάθμιση της γνώσης σε ‘κατάρτιση’- μαζί με την επιχειρηματική λειτουργία του Πανεπιστημίου μακριά από τις κοινωνικές ανάγκες ,την υποχρηματοδότηση, τις συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα σχολών και σχολείων, τις περικοπές στις φοιτητικές παροχές (σίτιση, στέγαση και τα συγγράμματα),τα δίδακτρα σε μεταπτυχιακά (βαζοντας στο σχεδιο και τα προπτυχιακα) και γενικότερα οι ταξικοί φραγμοί που μπαίνουν στο πανεπιστήμιο δημιουργώντας μια παιδεία για λίγους .

Ελευθερία: ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτικό καθεστώς. Ενάντια στη σύγχρονη «χούντα» που απαγορεύει τις διαδηλώσεις , που πραγματοποιεί «προληπτικές» συλλήψεις και προσαγωγές αγωνιστών και τη δημοσιοποίηση των προσώπων τους, που ποινικοποιεί τους αγώνες, που ρίχνει μαύρο στη δημόσια ελληνική ραδιοτηλεόραση, που χρησιμοποιεί κρατικούς (και μη) μηχανισμούς βίαιης καταστολής.

Σήμερα που η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ δολοφονούν τις ανάγκες και το μέλλον της νεολαίας και των εργαζόμενων και στραγγαλίζουν κάθε έννοια δημοκρατικού δικαιώματος, είναι η ώρα η νεολαία και το μαχόμενο λαϊκό κίνημα να διεκδικήσουμε παιδεία και εργασία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα στην πολιτική τις εξαθλίωσης της ανθρώπινης ύπαρξης του καπιταλισμού. Να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα δημοκρατικά μας δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Να φωνάξουμε πως  ΚΑΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ σ.φ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/11 ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΗΝ Δ31

No comments:

Post a Comment